Ці продукти харчування можуть підвищити ризик виникнення раку: ми їмо їх майже кожен день

Прості продукти харчування, які їдять усі, можуть викликати рак, що є головною причиною смерті у світі. Але існує спосіб попередження цієї серйозної недуги – правильне харчування.
Дієтолог Ольга Безугла поділилася цією інформацією в своєму Instagram.
Чи є зв'язок між ризиком виникнення раку та нашим харчуванням
Експерт зазначає, що існує безліч факторів, які можуть сприяти появі хронічних захворювань, включаючи певні види онкологічних хвороб. Зв'язок між дієтою та ризиком виникнення раку складний, однак деякі продукти харчування можуть збільшити ризик.
Дієтолог пояснює, що наразі триває дослідження зв'язку між дієтою та ризиком виникнення раку, і дослідникам потрібен час, щоб з'ясувати, як саме вибір продуктів харчування впливає на цей ризик. Незважаючи на це, деякі результати вже є.
Які продукти харчування можуть підвищити ризик виникнення раку
Деякі продукти харчування, такі як червоне та оброблене м'ясо
У 2015 році Міжнародне агентство з дослідження раку віднесло оброблене м'ясо до канцерогенних продуктів, а необроблене червоне м'ясо було віднесено до категорії "ймовірно канцерогенне".
Приблизно на 20% збільшується ризик колоректального раку при споживанні приблизно 60 грамів обробленого м'яса на день і 150 грамів червоного м'яса на день.

Сполуки, створені під час процесів приготування та копчення при високій температурі, можуть спричинити пошкодження клітин, що може ініціювати розвиток ракових клітин. Гемове залізо, яке міститься в червоному та обробленому м’ясі, також може мати токсичну дію на клітини, – зазначається у повідомленні.

Продукти, що пройшли ультраобробку
Ультраоброблені продукти містять різні інгредієнти, які отримані в процесі промислової обробки, наприклад, білкові ізоляти, гідрогенізовані олії, кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, підсилювачі смаку, штучні підсолоджувачі та загусники.
До продуктів, які відносяться до категорії ультраоброблених продуктів, належать напої з високим вмістом цукру, солоні снеки, газовані та енергетичні напої, сухі сніданки, заморожена піца та цукерки.
Ультраоброблені продукти містять велику кількість насичених жирів з додаванням цукру та солі. Однак, вони зазвичай мають низький рівень корисних поживних речовин, таких як клітковина, вітаміни та мінерали.
Дієти, які містять велику кількість солі
Значне споживання солі в дієті може підвищити ризик розвитку раку шлунка.
Згідно з висновками дієтолога, високе споживання солі може збільшити ризик інфікування бактерією Helicobacter pylori, яка в свою чергу значно підвищує ризик виникнення раку шлунка.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment